Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto bylo pro hasiče velmi aktivní

29. 9. 2013

 

V sobotu 1. června byl již klasicky Dětský den u myslivců. Byly připraveny různé štafety, za které byly děti odměňovány různými cukrovinkami. V průběhu měsíce června se kolektiv mladých hasičů nadále zúčastňoval soutěží hry Plamen a současně se připravoval na soutěž u nás v Miloticích. Tato soutěž byla nazvána „Mládí navazuje spolupráci přes hranice“, která byla pořádána ve spolupráci s OÚ Milotice. V sobotu 29. června od 14 hod. se na fotbalovém hřišti sešli družstva mladých hasičů z okolních obcí. Za Slovensko se zúčastnilo družstvo z obce Miezgovce. Dohromady se sešlo 11 družstev a kompletní výsledky jsou na stránkách SDH Milotice – www.sdhmilotice.estranky.cz.

Druhý červencový týden část našich mladých hasičů a dětí ze Slovenska absolvovala fotografické sympozium „Camera Obscura“ a výsledky jejich práce byly k vidění na Penzionu U zámku od 16. 8. do 3. 9. Tyto fotografie jsou nyní k vidění ve slovenském městě Bánovce nad Bebravou. V sobotu 24. srpna jsme pro naše děti připravili ukončení prázdnin, kde si zasoutěžili spolu s rodiči i členové jednotky. Bylo pro ně připraveno přenocování ve stanu na hasičské zbrojnici i malé občerstvení v podobě grilovaných párků. První víkend v září jsme se zúčastnili Mezinárodní hasičské soutěže ve slovenských Miezgovcích. Družstvo našich mladých hasičů skončilo na pěkném třetím místě, ke kterému jim srdečně blahopřejeme. Soutěžní disciplíny – požární útok a štafetu na 400m, si vyzkoušeli i rodiče naší mládeže.  

SDH si svépomoci zrepasovalo zásahovou Avii, na vozidle bylo odpracováno přes 1500 brigádnických hodin. A výsledek naší práce je znám! Na zásahovém vozidle jsme vyměnily zkorodované nosné části rámu, interiér vozidla jsme si upravily dle vlastních potřeb. Nově byly vyrobeny police pro uložení zásahového vybavení a hadic. Své působiště ve vozidle našly i nově pořízené izolační dýchací přístroje SATURN darované od HZS Karlovarského kraje. V tomto období jsme měli 1 zásah a to 19. července požár osobního automobilu. Připadla na nás i jedna nemilá povinnost, vyprovodit na poslední cestě našeho člena p. Ivana Vízdala. Čest jeho památce.

V měsíci září proběhne sběr železného šrotu a nadále probíhá sběr starého papíru, který můžete nechat před vraty hasičské zbrojnice. Taktéž v tomto měsíci proběhne na ZŠ a MŠ nábor do družstva mladých hasičů, popřípadě můžete za tímto účelem dojít každý čtvrtek od 16.30 hod. na hasičskou zbrojnici. Dále pro Vás připravujeme 26. října Předhodovou zábavu se skupinou VSP Band, na kterou jste všichni srdečně zváni.

Závěrem bychom chtěli upozornit občany na povinnost před začátkem topné sezony na kontrolu a čistění spalinových cest a spotřebičů dle vyhlášky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář